een nieuwe dag in armenie
Door: Irene
Blijf op de hoogte en volg Jongeren
24 Juli 2010 | Nederland, Amsterdam
Na een lekker ontbijtje werd het vandaag tijd om ‘s hard aan de slag te gaan. De uiteindelijke bedoeling is dat wij op de begane grond van het weeshuis alle deuren + kozijnen gaan schilderen en dat wij dit schilderen ook gaan doen bij de trappen, bankjes, hekken en de tribune die buiten staat. Ikzelf ben vandaag binnen aan de slag gegaan. Met ‘n hele groep hebben we alles geschuurd. Er moet wel bij gezegd worden dat we ook waanzinnig veel hulp kregen van de weeskinderen zelf, erg leuk!
Na de lunch gingen we met de groep richting een bejaardentehuis, zo’n half uurtje reizen vanaf onze verblijfplaats hier. De bus was bedoeld voor 14 personen, maar wij vonden dat we er ook wel met 20 man in konden. Er zat iemand op de grond, mensen kropen bij elkaar op schoot en er werd een losse stoel uit het weeshuis in de bus geplaatst. Inderdaad, het paste! Terug naar het bejaardentehuis: dit huis valt ook onder één van de projecten van Maria. Wij hebben verder geen werkzaamheden verricht hier, maar we zijn wel veel met de ouderen op de foto geweest, dat vonden ze best apart. Na dit uitstapje kregen we ‘n uurtje de tijd om de omgeving van daar een beetje te verkennen. Dat betekende: veel marktjes met veel goedkope kleding en héél veel nieuwsgierige mannen, haha. Ze kijken alle meisjes behoorlijk na. Eenmaal terug hebben we (niet) lekker gegeten. ‘Niet’ zet ik even tussen haakjes, omdat ik natuurlijk niet voor iedereen kan spreken. De maaltijd bestond uit een bord vol met iets waarvan we de naam niet weten. De één noemt het boekweit, de ander zegt dat het linzen waren. Ik vond het in ieder geval verschrikkelijk vies. Anderen zeggen dat het met een grote berg suiker redelijk te eten was. Lang leve het Turkse brood en de watermeloen die we bij elke maaltijd krijgen!
Momenteel is iedereen zich een beetje aan het opfrissen. Straks zal Marleen de dagafsluiting doen. Het zal ongetwijfeld nog een gezellige avond worden!
Lieve allemaal, we denken aan jullie. Groetjes,
Irene
PS: Ik verzamel achterin mijn dagboekje wat quotes die tijdens de reis gemaakt worden. Om jullie een indruk te geven:
Jasper zijn achternaam werd aan onze tolk in het Engels uitgelegd. Tja, dan komt er toch echt iets uit als “Jasper making love in the corner” (Jasper Vrijenhoek) ..
Tamara: “Hoe haal je het lef in je hoofd?!!” Ja Tamara, hoe háál je het in je hoofd om zoiets te zeggen..
We probeerden onze tolk te vertellen wat nou precies een ‘slachthuis’ is. Volgens Miriam is dat een plek waar mensen worden geslacht?!
Arina deed samen met Henk een wedstrijdje wie het langst zijn/haar mond kon houden. Carolien (de moeder) vroeg: “Arina, zei je nou net wat?!”, waarop Arina (die niks had gezegd) zegt: “Nee, bijna!” Oei Arina, toch verloren..
24 Juli 2010 - 17:00
Jongeren Voor Armenie:
(S. Groenink bedankt voor het brengen!)
Alle koffers die eerder missen zijn inmiddels allemaal hier! Geen problemen gehad verder! Tot morgen?! -
24 Juli 2010 - 17:59
Evert Nieuwkoop:
Als ik het zo lees zijn jullie inmiddels alweer flink bijgekomen van de reis. En stoelen bijzetten in de bus: ik zie het hier bij Connexxion nog niet zo snel gebeuren. Sterkte met al het schuur- en schilderwerk. Ik hoop dat de temperaturen voorlopig nog een beetje dragelijk blijven.
Wie nog een paar foto's van het vertrek van de JvA-groep wil zien moet even kijken op www.centraalcontact.nl -
24 Juli 2010 - 18:34
Drie Van Drieen:
Goed van jullie te horen, succes met de linzen of wat het ook is.
Wij zitten inmiddels in een droog Italie.
Groeten GGE -
24 Juli 2010 - 19:48
Paul Van Der Wijden:
Wat zijn we jullie toch verwend met alle moderne vleesvervangers. Kun je nagaan wat vroeger de overtuigde vegatariers aten!
Let met het verven op het scherp besnijden.. Miriam weet als zus van een schilder wel wat dat betekent.
24 Juli 2010 - 19:58
De Groeninkjes:
Mooi om te lezen dat alle spullen weer terug zijn. Nou kan iedereen weer lekker in zijn eigen pyjama slapen, en zijn/haar eigen ondergoed dragen. Hoop niet dat alle koffers van de jongens kwijt waren, aangezien ze dan in damesstrings hadden moeten lopen ;-)
Wij waren in de veronderstelling dat je in Armenie erg goed (lees: veel vlees) kon eten, jammer dat dat niet zo blijkt te zijn. (@ irene: je leert dan wel een watermeloen te waarderen LOL).
Veel succes met jullie werkzaamheden, en zet die begeleiders van jullie ook maar eens hard aan het werk !
Groetjes, A, M & S -
24 Juli 2010 - 20:39
Aad W:
Hoi allemaal
ik zie dat jullie beginnen te ontwennen van alle luxe hier
wat zal dat straks een luxe zijn als jullie terugkoemne
Hebben eindelijk een plek met goed internet en zelfs bereik voor de mobiel. dus nu kunnen we ook jullie belevenissen verder goed volgend
tip: volgens de schilder die onlangs ons huis schilderde is het belangrijkste (!) goed ONTVETTEN !!
Succes ermee
groetjes Aad -
24 Juli 2010 - 20:59
Paul Groenink:
Groeten uit Zwollywood! Leuk om jullie verhalen te lezen! Cheers! -
24 Juli 2010 - 21:50
Geertje:
Ben ik blij dat ik niet mee hoef te eten! Dat bord vol met ïets" is natuurlijk prima, zo hoord dat gewoon je bord leeg eten, maar die watermeloen ...voor mij is dat minder!
Vanaf hier zeg ik welterusten. -
25 Juli 2010 - 07:24
Bertine:
Fijn dat de koffers er wer zijn. Moet er niet aan denken dat Ruben alles weer mee naar huis zou brengen. Fijne dag vandaag.